Kommunikációs vezető

Job description

A Greenpeace Magyarország új kommunikációs vezetőjét keresi. Olyan jelentkezőket várunk, akik számára egyértelmű, hogy nincs környezetvédelem politikai és társadalmi változás nélkül, hivatásuknak tekintik a környezet- és természetvédelmet és szenvedéllyel dolgoznának a klíma- és ökológiai válság megoldásán. Válsághelyzetekre nyugodtan és felkészülten reagálnak, tudják, hogy a célok eléréséhez csapatmunkára van szükség, megtalálják a megfelelő hangot a munkatársakkal, támogatókkal, önkéntesekkel, aktivistákkal és a sajtó képviselőivel is minden területen.


Téged keresünk, ha a fentieken túl komoly tapasztalattal rendelkezel projektek és csapatok vezetésében, irányításában. A stratégia megalkotásán túl a megvalósításban is aktívan részt veszel. Ismered a mai magyar és nemzetközi médiapiacot és rendelkezel élő kapcsolatokkal is ezen a területen. Kreatív vagy és szeretsz új irányokat kipróbálni. Nem okoz gondot (helyesen) megírni egy sajtóközleményt, és ha kell, szívesen írsz Facebook-posztokat és blogcikkeket is. Innovatív és bátor vagy, tanulsz a hibákból, és a változás elkötelezett katalizátora akarsz lenni. Tanulsz, vezetsz és fejlődsz, miközben a tehetséged és kreativitásod a Föld megmentésére használod.


Requirements

Főbb felelősségi körök, feladatok:

Tervezés: a Greenpeace Magyarország átfogó kommunikációs és engagement stratégiájának kidolgozása a kampányterületekkel összhangban, aktív részvétel a kampány- és projekttervek elkészítésében.

Megvalósítás: a szervezet kommunikációjának integrációja, médiatartalmak létrehozása és az átfogó narratívák kidolgozása a kampányok és a szervezeti célok eredményességének és hatékonyságának fokozása érdekében, kampány- és sajtóanyagok, hírlevelek, egyéb információs anyagok előkészítése, elkészítése.

Irányítás, koordináció: kommunikációs csapat irányítása, szoros együttműködés a kampányterületek felelőseivel, kapcsolattartás ügynökségekkel, sajtóorgánumokkal.


Kit keresünk?

 • legalább 5 év kommunikációs területen szerzett vezetői tapasztalattal rendelkezik
 • gyakorlott projektmenedzser
 • átlátja a folyamatokat és a területek összefüggéseit, magabiztosan eligazodik komplex helyzetekben
 • a stratégiai és kritikai gondolkodás, lényeglátás, helyzetfelismerés az erősségei
 • a hagyományos kommunikációs formák mellett kifejezetten hisz a digitális technológiák adta lehetőségekben is
 • képes a környezetvédelmi problémákat és azok megoldását érthetően közvetíteni bárki számára
 • kiválóan kommunikál magyarul és angolul szóban és írásban is
 • kreatív, bátor járatlan utak kipróbálásában, innovatív
 • rugalmas, képes gyorsan változtatni


Mit nyújt a Greenpeace?

 • nonprofit szférában versenyképes fizetést, cafeteria kerettel

 • rugalmas munkaidőt (heti 40 óra), ami figyelembe veszi a családi elfoglaltságokat

 • értéken, bizalmon és őszinteségen alapuló munkakultúrát, egy erős és összeszokott csapatot

 • tanulási, fejlődési lehetőséget nemzetközi környezetben

 • kutya- és biciklibarát iroda, otthoni munkavégzés lehetőségével


A Greenpeace egy független, nemzetközi környezetvédelmi szervezet, amely kizárólag magánszemélyek adományaiból működik, nem fogad el támogatást sem kormányoktól, sem vállalatoktól. Erőszakmentes, kreatív, társadalmat formáló kampányokkal hívjuk fel a figyelmet a globális környezetvédelmi problémákra a zöld és békés jövő érdekében. Nem riadunk vissza a konfrontációtól sem, ha a földi élet sokszínűségének megóvásáról van szó. Dolgozz nálunk, ha úgy érzed, minden követ megmozgatnál, hogy elérjük azt a társadalmi változást, amellyel a klíma- és ökológiai válság megfékezhető, és biztosítható az emberiség jövője a Földön.


Jelentkezésed legkésőbb 2022.01.31-ig tudod feltölteni. Várjuk magyar önéletrajzodat és motivációs leveledet, illetve legalább két elérhető referenciát is jelölj meg. Motivációs leveledben fejtsd ki, hogy milyen releváns tapasztalatokkal rendelkezel a pozíció betöltéséhez, illetve, hogy miért téged válasszunk. Az állás a kiválasztás után azonnal betölthető, határozatlan idejű munkaszerződéssel.


A Greenpeace elkötelezett az esélyegyenlőség iránt, ezért bármely társadalmi csoporthoz tartozó emberek jelentkezését várjuk. Értékeljük az emberek, tapasztalatok és perspektívák sokszínűségét.